Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over uw behandeling

Aan de slag bij Roads?

Aanmelden

Advies, meteen aan de slag of een luisterend oor van een lotgenoot?

Vrijblijvend adviesWil je een luisterend oor?Nieuws coronavirus

Ontspanning

Luisterbieb

De Online Bibliotheek heeft een geweldige actie bedacht nu hun filialen gedwongen gesloten zijn: de audioboeken in de Luisterbieb app zijn gratis te beluisteren! Download de app (ook gratis) en kies de titels uit die je interessant vindt. TIP: ‘De meeste mensen deugen‘ en dat is een grote aanrader. Goed om te weten: De Luisterbieb app is voor iedereen. Ook als je geen lid van de bibliotheek bent, mag je boeken luisteren. Echter, als je wél lid bent (wat ik natuurlijk sowieso zou aanraden,) dan kun je bij alle boeken. Ben je geen lid, dan kun je slechts bij een selectie.

Yoga

Want dat kan je ook doen zonder naar de yogaschool te gaan. Rol je matje uit of een kleed waar je op kunt liggen, start een Youtube video, bijvoorbeeld van Yoga With Adrienne, en begin! Ook fijn voor het slapen gaan.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een yoga vorm die gericht is op ontspanning en slaap. Er staan op deze site verschillende oefeningen. Als je op YouTube kijkt zijn er ook verschillende geschikte oefeningen te vinden, ook in andere talen. Op deze manier kan je iets vinden wat het meeste aanspreekt. Interessant? Bekijk dan deze oefening.

Meer grip op uw leven

Minder stress en meer leven in het nu? Mindfulness kan u helpen. U bent meer zelfbewust, rustig en ontspannen. Hierdoor krijgt u meer energie en slaapt u beter. Ook stress heeft minder vat op u. De Mindfulness coach app bevat oefeningen die u helpen om meer mindful te zijn. Maak gratis gebruik van de app. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent.

Ontspanningsoefening

Voor meer ontspanning kun je de oefening van Jacobson gebruiken. Je wordt dan begeleid in het stap voor stap aanspannen en loslaten van de spieren. Interessant? Bekijk dan deze oefening.

Virtuele wandelingen

Natuurmonumenten en Google Maps brengen de natuur bij je thuis door virtuele wandelingen door 19 verschillende natuurgebieden. Door middel van 360 graden beelden lijkt het alsof je midden in de natuur staat. Je kunt het beeld verslepen om ‘om je heen te kijken’ en als je links, rechts of in het midden van het beeld klikt, kun je zelfs ‘lopen’.

Meer informatie vindt u op de website: https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/wandel-virtueel-door-nederlands-mooiste-natuurgebieden

Livestream lepelaars

Live beelden waar je 24 uur per dag naar een broedende kolonie lepelaars kunt kijken.

https://nestkastlive.nl/lepelaar/.

Live meditaties

30now biedt dagelijks (gratis) live een meditatie aan van 10.00-10.30 deze zijn ook later terug te beluisteren.  Het is hier niet nodig om je te registreren, je kan direct meedoen. Joost van den Heuvel Rijnders en collega’s geven hier afwisselend een meditatie.  Interessant? Bekijk dan het aanbod hier.

Kaartjes versturen

Omdat er velen om ons heen alleen thuis zitten. Maar natuurlijk is dit ook een prachtig moment om kaartjes naar je eigen geliefden te sturen. Hoe leuk zou het zijn om elkaar weer eens e-cards te sturen. Te gek vond ik dat vroeger, om die te sturen en te krijgen.

Roads Radio

Roads radio is terug te luisteren via www.mixcloud.com/RoadsRadio

Virtuele rondleiding volgen bij De Keukenhof

Omdat jij niet naar de bloemen kan komen, brengt ‘De Keukenhof’ de bloemen naar jou’. Zie hier een virtuele rondleiding:
https://www.youtube.com/watch?v=a0VXJL1AT4g

Beleef de lente

Op de website van de vogelbescherming kun je de lente beleven door verschillende filmpjes of livebeelden te bekijken van vogels: https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente

Mindfullness

https://centrumvoormindfulness.nl/mindfulness-trainingen/mediteren-met-cvm-online

Online op de koffie gaan

Toch lekker met elkaar bijkletsen, maar op afstand? Gebruik Zoom:  zoom.us, hier kan je met een groepje mensen gelijk kletsen, video aan en het lijkt net alsof je bij elkaar op de koffie gaat.

Spelletje doen?

Voor deze spellen heb je alleen een e-mailadres nodig om mee te doen!

  • Wordfeud
  • Draw Something
  • De slimste mens

Tip: maak een nieuw anoniem e-mailadres aan (via gmail, bijvoorbeeld) om in de spellen te gebruiken. Zo blijf je helemaal anoniem.

Virtuele museumbezoek

Virtueel aanbod van musea tijdens coronacrisis : https://www.nu.nl/cultuur-overig/6039808/overzicht-virtueel-aanbod-van-musea-tijdens-coronacrisis.html

Dwaal online door zes verlaten museumzalen in Nederland: deze exposities zag nog niemand: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2020/tijdelijkgesloten/#/

thuisbuis

Op het YouTube kanaal thuisbuis van Arkin wordt iedere dag een ThuisOntspannen video geplaatst.

Online documentaires kijken

https://www.idfa.nl/en/collection/documentaries?page=1&filters%5BtvPrice%5D=Free

"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin