Clienten
Ons aanbod
 

Werkend Herstellen

Wat is Werkend Herstellen?

Bij Werkend Herstellen gaat u aan de slag in het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan werk in een zorginstelling, op een sportpark, binnen de ICT, communicatie of marketing, de horeca, bij de Voedselbank, op een zorgboerderij, bij een hovenier of bij de administratie of receptie van een bedrijf.

Zo brengt u weer structuur aan in uw dag. U ervaart hoe het is om (weer) te werken. U doet leuke sociale contacten op en bovenal veel werkervaring en werkplezier!

Werkend Herstellen

Hoe ziet mijn begeleiding eruit?

Uw begeleiding is afhankelijk van het werk dat u gaat doen. Het varieert van groepswerk met continue begeleiding tot individuele plaatsing met begeleiding op afstand.

Na aanmelding wordt in overleg een passende plek met begeleiding voor u gekozen. Op basis van uw wensen en talenten maken we samen een plan dat we volgen en evalueren.

Samen met een groep of individueel werken

Als u aan de slag gaat in groepsverband, is er altijd begeleiding van Roads bij. De begeleider legt uit welk werk gedaan moet worden, maakt een planning voor de dag, beantwoordt vragen en bewaakt de samenwerking binnen de groep.

Als u ergens zelfstandig aan het werk gaat, is er coaching op afstand. U wordt dan begeleid door een medewerker van het bedrijf.

Uw coach van Roads staat voor u klaar bij vragen, als u moeilijkheden ervaart of hulp nodig heeft bij specifieke werkzaamheden. Deze coach kijkt ook samen met u naar uw ontwikkeling en voortgang.

Wat wordt er van mij verwacht?

  • U bent gemotiveerd en leergierig.
  • U houdt ervan om actief bezig te zijn, dingen aan te pakken en samen te werken met anderen.
  • U bent in staat zijn zelfstandig en op tijd naar het afgesproken vertrekpunt of de werkplek te komen.
  • U staat ervoor open om eventueel aanvullende trainingen en scholing te volgen die uw vaardigheden en welzijn vergroten om het werk beter en met meer plezier te kunnen doen.

Wat voor werk is er te doen?

Dat kan van alles zijn! De werkgebieden variëren, omdat we werkplekken hebben bij verschillende organisaties. Werkend Herstellen heeft werkplekken in Amsterdam, Haarlem, Amstelveen, Haarlemmermeer, Diemen, Heemstede en Abcoude.

Goede voorbeelden zijn horecawerk, schoonmaak, administratie, communicatie, facilitaire dienst, receptiewerk, werken met ouderen, groenonderhoud, autoreparatie en onderhoud en klussen zoals timmerwerk, werken met hout, schilderen…

Zit hier al iets voor u bij? Als u andere wensen heeft, proberen wij op zoek te gaan naar een werkplek die daarbij past.

Bijzonderheid van Werkend Herstellen

Het is bijzonder om écht te mogen werken en te kunnen oefenen in de praktijk, terwijl u nog niet klaar bent voor een betaalde baan. Zo leert u hoe het is om (weer) te werken.

Werkend Herstellen heeft verschillende instapniveaus, elk met meer of minder begeleiding. Tezamen met heel veel verschillende werkplekken bij uiteenlopende bedrijven, is er vast ook een plek die bij u past!

Wat is mijn resultaat?

Werkend Herstellen werkt! Door een dagelijks ritme, zinvol werk en contact met mensen in een reguliere werkomgeving, voelt u zich gezonder en krijgt u meer grip op uw leven. U werkt gericht aan uw toekomst. U vergroot uw werkvaardigheden en mogelijkheden voor actieve participatie.

Werkend Herstellen

Aanmelden en meer informatie

Voor algemene informatie en vragen over financiering kunt u contact opnemen met het secretariaat van Roads: 020 – 590 86 20.
Roads is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Heeft u specifieke vragen, dan kunt u terecht bij de projectleiders van Werkend Herstellen. Zij zijn het beste te bereiken via 020 – 590 86 20.
U kunt u zich ook online aanmelden via het aanmeldformulier.

TOP