Vriendenhuizen van Roads

Een Vriendenhuis is een woonomgeving specifiek ontwikkeld en ingericht voor mensen met een GGZ en/of verslavingsachtergrond. Binnen een Vriendenhuis kunnen zij onder eigen regie in een veilige omgeving werken aan duurzaam herstel.

Uniek aan de Vriendenhuizen is dat bewoners naast professionele hulp ook begeleiding ontvangen van ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Daarnaast ondersteunen de bewoners ook elkaar actief in het herstelproces. Door de inzet van professionals, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en medebewoners te combineren, wordt een woonomgeving gecreëerd die ruimte biedt voor duurzaam herstel.

Wij hebben Vriendenhuizen in vier plekken:

  • Amsterdam
  • Den Helder
  • De Goorn
  • Lisse

Hoe werkt een Vriendenhuis?

 

De bewoners runnen de huizen zelfstandig. Tijdens kantooruren is er altijd een medewerker van Roads aanwezig. Bewoners krijgen vaste taken op het gebied van bijvoorbeeld wonen, financiën en koken. Zo leren zij om verantwoordelijkheid te dragen binnen hun mogelijkheden. De begeleiding van professionals in combinatie met hulp van ervaringsdeskundigen en medebewoners, helpt hen om de stap naar zelfredzaamheid te zetten. De Vriendenhuizen bieden de bewoners structuur. Aan de hand van een persoonlijke dagindeling leren bewoners zelfstandig hun dagelijkse levensbehoeften in te vullen en om zicht te creëren op mogelijkheden voor werk of dagbesteding.

Meer weten?

Neem contact op met onze Vriendenhuizen voor meer informatie: