Angela

Angela heeft afgelopen jaar een IPS-traject doorlopen bij Roads en is daar zeer tevreden over.

” Als ik anderen zou adviseren over een IPS traject, kan ik alleen maar aanraden om het te doen.”

Kun je iets over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Angela, ik ben 34 jaar oud, heb twee kinderen en woon in Amsterdam. In mijn vrije tijd hou ik van koken en muziek.

Hoe ben je bij Roads terecht gekomen?

Dat is gebeurd via Jellinek. Ik zat in de ziektewet i.v.m. een enkelblessure. Dat was gebeurd toen ik  werkzaam was in een café als bardame. Toen ik hierdoor niet meer kon werken stond mijn leven ineens helemaal stil. Ik was voorheen altijd heel druk en opeens viel dat weg. Dat werd mij mentaal heel zwaar. Ik heb toen redelijk snel aan de bel getrokken en aangegeven dat ik een bepaalde dagbesteding nodig had. Structuur is voor mij belangrijk. Als ik dat niet heb, kom ik gewoon niet goed uit de verf.

Bij mijn toenmalige werkgever heb ik aangegeven dat ik niet meer terug wilde komen. Ik zag mezelf niet meer in de horeca werken en toen ben ik ziek uit dienst gegaan. Vervolgens ben ik het traject bij Roads gestart met mijn coach.

Kun je wat vertellen over jouw traject?

In het begin wist ik eigenlijk niet zo goed wat het in hield. Maar vanaf het begin had ik een klik met mijn coach. Ze begreep me en wist hoe ze met mij moest omgaan. Gedurende het traject liepen we tegen wat zaken aan en onze communicatie was altijd open en eerlijk. Als ik een keer geen zin had of rust nodig had dan kon ik dat gewoon aangeven. Die vrijheid en het respect was heel prettig. Ze wilde me vooral kansen geven en dat voelde heel goed. Het doel was natuurlijk begeleiden naar werk maar door de coronacrisis is dit nu nog even niet gelukt. Ik was via Roads een tijd terug wel aan een baan gekomen als contentmanager. Helaas staat dit even on hold.

Wat betekent werk voor jou?

Als ik niets doe, word ik snel lamlendig. Werk geeft me zelfvertrouwen en ik heb het echt nodig. Ik word gelukkig van werken. Die tijd niets doen tijdens mijn ziekteverlof was wel echt even nodig om bij te komen.  Ik merkte toen ook dat ik tegen een burn-out aan zat. Ik denderde altijd maar door.

Tijdens mijn traject vond ik het wel belangrijk bezig te blijven en toen ben ik begonnen met filmen. Dat was een droom van mij en door de support van mijn coach ben ik ermee gestart.

Ben je open geweest over je traject richting je naasten? 

Jazeker, ik was hier altijd open over binnen mijn omgeving. Als je wilt veranderen en groeien is het cruciaal om dit ook te delen. Als je aangeeft waar je mee worstelt dan kunnen mensen je ook sneller helpen.

Hoe zou je jouw traject samenvatten?

Het was voor mij echt life changing. Vooral de goede band met mijn coach was daar een key factor in. Zij begreep mij volkomen en ik voelde me veilig bij haar. Als ik anderen zou adviseren over een IPS traject, kan ik alleen maar aanraden om het te doen. Als ik anderen zou adviseren over een IPS traject, kan ik alleen maar aanraden om het te doen. Als je eraan begint, ben zo transparant en eerlijk mogelijk. Dat is altijd het beste.

Stel dat je nu een baan krijgt, zou je dan open zijn over wat je hebt doorlopen?

Op zich ben ik heel privé dus dat zou ik niet zo snel doen. Maar als er een situatie is waarin het wel goed is om het te delen zou ik dat wel doen.

Wat zijn nu je toekomstplannen?

Hopelijk kan ik alsnog beginnen bij die leuke baan. Verder ben ik spiritueel ingesteld en mediteer ik veel. Dat wil ik blijven doen en houdt me in balans en geeft me rust. Van de therapieën die ik heb gevolgd was het traject bij Roads een van de fijnste ervaringen.

Angela is een gefingeerde naam, in verband met de privacy van de geïnterviewde. 

Ook re-integreren met de hulp van een eigen coach?

De coach van Roads helpt je met persoonlijke aandacht. Menselijk, en tóch doelgericht.

Plan een kennismaking