Serge

Serge werkt met veel plezier bij Roads Ateliers.

“Als ik dit niet zou hebben, dan ben ik veel thuis en zou het bergafwaarts met mij gaan.”

Kun je iets over jezelf vertellen? 

ervaringsverhalen dagbestedingMijn naam is Serge, ik ben een gescheiden vader van twee kinderen. Op dit moment werk ik in de ochtend bij Roads Ateliers aan textielproducten. Hoe ik bij Roads terechtgekomen ben, is eigenlijk een hele lange geschiedenis. Toen ik jonger was raakte ik in contact met Roads. Later toen ik een burn-out kreeg ben ik opnieuw bij Roads terechtgekomen. Als eerst bij de locatie De Meerstek in Hoofddorp. Ik kwam daar aanvankelijk voor de gezelligheid, maar uiteindelijk heb ik patronen leren tekenen voor textielproducten. Denk aan bijvoorbeeld de patronen van de knuffelbeesten. Gaandeweg heb ik leren naaien, dankzij activiteitenbegeleider Jakelien. Ik heb namelijk geen achtergrond n textiel. In het begin durfde ik nog niet achter de naaimachine te kruipen en nu maak ik producten. Mijn eerste naaiproject waren de oortjes van een knuffelbeest. Toen corona kwam ben ik gestart met het naaien van mondkapjes.

Wat betekent het werken bij Roads Ateliers voor jou?

Het allerbelangrijkste is dat ik hier onder de mensen ben. Maar ik vind het ook belangrijk om iets zinnigs te doen op een duurzame manier. We recyclen hier namelijk ontzettend veel spijkerbroeken. We voorkomen hier dat deze worden weggegooid. Daarnaast hangt hier een gezellige sfeer. Als ik dit niet zou hebben, dan ben ik veel thuis en zou het bergafwaarts met mij gaan.

Wat vind je het allerleukst om te maken?

Ik ben nu bezig met kussentjes van oude spijkerbroeken. Dat vind ik heel erg leuk! Het is simpel om te maken, maar het levert een mooi resultaat op. Daarnaast ben ik thuis veel aan het maken van spijkerbroeken. Als ik daar vragen over heb, dan leggen ze het hier uit. Ik had laatst gordijnen gekocht via marktplaats, maar die waren veel te lang. Toen heb ik met hulp van Roads Ateliers deze kunnen inkorten en dat geeft een trots gevoel.

Wat is jouw favoriete moment van de dag?

Ik ben dol op de koffie hier! Maar het fijne is dat je even een praatje kunt maken. Het is heel losjes en de groepsdynamiek voelt goed. Dat heb je niet als je thuis zit.

Wat zou je verder nog willen leren?

Ik wil zeker verder gaan met het maken van textielproducten. Het liefst wil ik verder met het ontwerpen  van producten van oude spijkerbroeken. Maar wel zo creatief mogelijk, geen saaie collectie.