De Houtstek

Amstelveen

Adres:
Amsteldijk Zuid 67
1184VD Amstelveen

Telefoon:
020 640 73 28

Bekijk op Google Maps

De Houtstek

Werk je graag met je handen?

De Houtstek is een houtwerkplaats. Wij werken in opdracht van woonwinkels en van andere hout- en timmerbedrijven. We restaureren bijvoorbeeld oude meubels, maken nieuwe designmeubels of bouwen een houten sloep. Het werken bij De Houtstek is veilig en gezellig. Door te werken met hout en gereedschap ontdek je waar je goed in bent. Er is veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen.

Wil jij ook mooie producten maken van hout? Kom dan werken bij De Houtstek!


Wat kan ik leren?

Bij De Houtstek leer je de basisvaardigheden voor houtbewerking met de hand en met verschillende machines. Je leert schuren, timmeren, zagen, lassen en afwerken. Je begint met het meewerken aan verschillende producten die we in opdracht maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om hout aftekenen, uitzagen met de lintzaag en afwerken met schuurpapier. Ook leer je hoe je een werkplan maakt voor een opdracht. Natuurlijk leer je hoe je met de verschillende machines moet werken. Na verloop van tijd worden de werkzaamheden ingewikkelder en maak je bijvoorbeeld zelf een tafel, balie of kast.

Hoe word ik begeleid?

Samen met je werkbegeleider bespreek je eerst wat je bij ons wilt en kunt doen. Er wordt met jou afspraken gemaakt over wat je precies gaat doen. Elke handeling wordt uitgebreid uitgelegd en voorgedaan. Zo krijg je alles snel onder de knie. Vervolgens mag je zelf aan de slag. Wij dagen je uit om zelf dingen te verzinnen en met ons mee te denken.

Ook begeleiden we je bij het leren van algemene vaardigheden die bij werken horen, zoals samenwerken met anderen, kritiek krijgen en voor jezelf opkomen. En natuurlijk ga je ook aan je toekomst werken.

Welke taken of functies zijn er?

Bij de Houtstek werk je in een van de volgende functies:

  • Houtbewerker: Opknappen of bouwen van meubels, timmerwerk in opdracht.
  • Administratief medewerker: Telefoon beantwoorden, facturen maken, offertes opbergen, klanten opbellen over bestellingen.
  • Interieurverzorger: Huishoudelijk en schoonmaakwerk, de werkplaats en andere ruimtes netjes houden.

Wat wordt er van mij verwacht?

Wij verwachten van jou dat je geïnteresseerd bent in het timmervak en dat je nauwkeurig kunt werken. Ook vinden we het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met collega’s, dat je meedenkt met het team en dat je veel wilt leren.

Als je bij ons wilt werken, hoef je geen ervaring te hebben met houtbewerking. Wij zorgen ervoor dat je begint met het werk dat bij je past. En dat je na verloop van tijd steeds moeilijker klussen aankunt.

Wat kan ik bereiken?

Bij De Houtstek maak je mooie producten van hout. Het liefst werken we voor opdrachtgevers, zodat de meubels en voorwerpen die je maakt bij bedrijven of bij mensen thuis komen te staan. Je zult zien dat dat veel voldoening geeft. En misschien kun je in de toekomst wel doorstromen naar een opleiding, vrijwilligerswerk of betaald werk.

Werktijden en vergoeding

De Houtstek is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur . Je ontvangt een vergoeding van 1,25 euro per gewerkt uur.

Alle activiteiten op deze locatie:

Houtbewerker

Maandag t/m donderdag 8:30-16:30 uur.
De Houtstek
Amstelveen
"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin