Quotes van deelnemers die een maatje hebben / hadden

“Mijn maatje helpt mij om iets te ondernemen. Het maatjescontact is gezellig, we hebben fijne gesprekken. Daar leef ik van op.”

“Door het prettige contact met mijn maatje krijg ik meer vertrouwen in mijzelf. Dat heb ik te danken aan het maatjesproject.”

“Het is fijn om verhalen uit het dagelijks leven van mijn maatje te horen, ik zit anders zo in mijn eigen wereld.”

“Ik ben dankbaar dat het maatjesproject bestaat want het doet mij goed dat ik met iemand kan praten en dat ik mijn ei kwijt kan.”

“De afspraken met mijn maatje zijn gezellig, ongedwongen en leuk, ik kan even mijn hart luchten, zonder dat wat ik zeg in een dossier komt te staan. Ik kijk altijd weer uit naar de volgende keer dat ik mijn maatje zie.”

“Stranduitjes waren lichtpuntjes voor mij.”

“We gaan vaak wandelen, soms ook door Amsterdam. Onderweg doen we een patat-test, iedere keer eten we ergens anders een patatje.”

“Thuis verveel ik mij, maar alleen durf ik niet ergens naar toe te gaan. Met mijn maatje heb ik een reden om de deur uit te gaan.”

“Doordat mijn maatje met mij dingen onderneemt, ga ik nu zelfstandig ook op pad. Ik voel mij beter, durf meer aan, durf meer naar buiten te treden.”

“Soms kan ik tegen mijn maatje iets zeggen wat ik niet tegen mijn moeder of coach durf te zeggen. Nadat ik mijn hart heb gelucht, voel ik mij beter. En mijn maatje geeft me soms tips zoals vriendinnen die aan elkaar geven. Ze voelt het ook aan als ik geen tips wil.”

“Doordat ik met mijn maatje praat, blijft niet alles in mijn eigen hoofd hangen. Dat helpt mij tegen somberheid en geeft me een beter gevoel.”

“Mijn maatje heeft mij Rummikub leren spelen en geregeld spelen we dat spel nu. Dat geeft mijn geest afleiding, want ik moet me concentreren op het spel.”

“Van tevoren vond ik het spannend om het maatjescontact aan te gaan. Ik wist niet of ik mijn maatje zou kunnen vertrouwen. Maar toen ik mijn maatje ontmoette, voelde het direct goed.”

“Een activiteit in buurthuis of iets dergelijks, is voor mij te druk. Eén op één contact vind ik prettiger. Het is geen remedie tegen mijn eenzaamheid, maar ik ben dankbaar dat iemand, mijn maatje, mij wat afleiding biedt. Ik vind het erg prettig om mijn verhaal kwijt te kunnen. Het geeft maatjescontact ook een structuur aan mijn week omdat we op een vast moment afspreken.”

“Sinds ik een maatje heb, bestaat mijn leven niet alleen uit dingen die ik moet doen, maar ook weer uit leuke dingen. In het begin vond ik het wel een lastige stap want ik was bang dat het maatjescontact juist als een soort verplichting zou voelen, waardoor ik nóg meer zou moeten. Maar al snel bleek dat totaal niet het geval en ineens had ik wat ontspanning. Dat had ik juist nodig. Na een positieve ervaring bij de bioscoop samen met mijn maatje, ben ik ook in mijn eentje naar de bioscoop gegaan. Ik kan en durf nu ook beter zelf in actie te komen”.