Quotes van mensen die een maatje zoeken

“Ik ben altijd wel redelijk op mezelf geweest. Vroeger kon ik me prima vermaken, maar nu ik ook psychische klachten heb gekregen, ga ik moeilijker met eenzaamheid om. Ik voel een belemmering om er alléén op uit te gaan. Door er samen met iemand op uit te gaan, zal ik meer ontspannen raken. Ik zou graag met iemand gaan wandelen in de natuur. Ik hoop daardoor weer positieve ervaringen van het buiten zijn op te doen en wat afleiding te ervaren. Ook een afspraak in het vooruitzicht hebben, is een fijne gedachte.”

“Ik wil bovenal wat maken van het leven. Voor mijn pijnklachten zijn geen medische verklaring te vinden. Dat veroorzaakt angst. En dat geeft me dan zo’n onprettig gevoel, dat ik snel naar huis wil. Met een maatje hoop ik makkelijker de stap te zetten om iets te ondernemen. Want samen met iemand voel ik mij sterker.”

“Ik heb een vorm van autisme. Ik maak weinig oogcontact en het is voor mij moeilijk om op gespreksstof te komen. En ik vind het niet fijn als mensen mij aanstaren op straat. Samen met een maatje zou ik mij minder ongemakkelijk voelen. Ik hoop op een aardig maatje van mijn leeftijd. Iemand met wie ik leuke dingen kan doen.”

“Mijn familie woont niet in de buurt en ik heb weinig sociale contacten. Ik ben graag onder de mensen, maar ik heb schizofrenie en soms voel ik me opgejaagd. Dan heb ik het idee dat mensen over mij praten. Als dat gebeurt, doen voel ik mij onprettig en wil ik graag zo snel mogelijk naar huis. Samen met een maatje zou ik daar veel minder last van hebben. Ik kijk er naar uit om met een maatje leuke dingen te doen en over alledaagse onderwerpen te praten.”