Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over uw behandeling

Aan de slag bij Roads?

Aanmelden

Advies, meteen aan de slag of een luisterend oor van een lotgenoot?

Vrijblijvend adviesWil je een luisterend oor?Nieuws coronavirus

31 mei 2018

Roads aanwezig bij 14th Annual Meeting of the International IPS Learning Community

Precies een jaar geleden ontving Roads in Cleveland de IPS* Learning Community Europe Award 2017 tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het  internationale IPS samenwerkingsverband. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het IPS Employment Center, The Rockville Institute, Westat. Ook dit jaar ontbrak Roads niet bij de 14e editie van dit evenement in  Franklin, Tennessee op 22 en 23 mei. Het thema was dit jaar IPS: rooted in recovery.

Debby Kamstra en Erik Kruijff waren namens Roads aanwezig. Zij hebben onder andere tijdens workshops hun netwerkmethoden met werkgevers toegelicht. Met name de deelname aan BNI Nederland  (Business Network International)  heeft hier geleid tot veel waardevolle contacten om cliënten te kunnen plaatsen.

Indrukwekkend was dit jaar ook bijdrage van  Robert Drake de grondlegger van IPS. Robert is inmiddels ver boven de pensioengerechtigde leeftijd maar zet zich nog altijd met hart en ziel in voor de wereldwijde inzet van de IPS methode. En met succes! Wetenschappelijk onderzoek laat keer op keer significant betere resultaten zien toen opzichte van traditionele re-integratie methodieken bij de IPS doelgroep. De IPS learning community breidt zich wereldwijd uit: zo sloot onlangs Nieuw Zeeland zich aan bij de organisatie. Ook vindt er verdieping plaats: veel landen zijn bezig met de implementatie van shared decission making binnen IPS en het structureel betrekken van naastbetrokkenen en ervaringsdeskundigen. Inmiddels is men ook aan het onderzoeken of IPS ook kan worden toegepast op andere doelgroepen, waaronder veteranen en mensen met spinal cord injuries. De eerste onderzoeksresultaten zijn veelbelovend!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van IPS bij Roads? Kijk op de website: www.roads.nl onder werkgevers of activiteiten.

 

* IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is een internationaal beproefde re-integratie methode voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

 

"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin