Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over uw behandeling

Aan de slag bij Roads?

Aanmelden

Advies, meteen aan de slag of een luisterend oor van een lotgenoot?

Vrijblijvend adviesWil je een luisterend oor?Nieuws coronavirus

4 oktober 2018

Roads neemt Vriendenhuizen Den Helder, De Goorn, Lisse en Amsterdam over

Roads B.V. heeft per 3 oktober 2018 haar aanbod in de Randstad uitgebreid met de overname van vier Vriendenhuizen van Vriend GGZ. Met de toevoeging van de Vriendenhuizen Den Helder, De Goorn, Lisse en Amsterdam en het ambulante team in Amsterdam, zet Roads in op meer ervaringsdeskundigheid in het begeleiden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Roads ondersteunt mensen met een psychische kwetsbaarheid, justitiële of verslavingsachtergrond naar en tijdens dagbesteding, werk of opleiding. Activerende begeleiding, sociale activering en re-integratie worden op maat ingezet om cliënten weer structuur en houvast te geven. Door cliënten een maatschappelijke rol te bieden, legt Roads de basis voor participatie en geeft ze een concreet perspectief op hun toekomst.

De Vriendenhuizen zijn cliëntgestuurde locaties, waarbinnen een gastenverblijf en activiteitencentrum worden gecombineerd. De ervaringen en behoeften van cliënten sturen het aanbod van de Vriendenhuizen. Met de functie van het gastenverblijf bieden de Vriendenhuizen de cliënten respijtzorg buitenhuis, om mantelzorgers tijdelijk te kunnen ontlasten. Maar vooral zijn de Vriendenhuizen oefenplaatsen voor duurzame maatschappelijke participatie, met als doel cliënten toe te rusten op een zelfredzaam bestaan.

“Binnen Roads werken we vanuit de behoefte van de cliënt. Hiervoor is het belangrijk om mèt de cliënten te werken en hun ervaringen in te zetten om nauwer op de behoeften van cliënten te kunnen inspelen. De visie van de Vriendenhuizen op participatie en herstel is een meerwaarde voor Roads en daarom verankeren wij die steviger in ons totale aanbod.” Juul Reinking, bestuurder Roads.

De overname is op 3 oktober goedgekeurd door de Nederlandse Zorg Autoriteit. De begeleiding en de bedrijfsvoering binnen de vier Vriendenhuizen wordt door Roads onveranderd voortgezet.

"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin