Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over uw behandeling

Aan de slag bij Roads?

Aanmelden

Advies, meteen aan de slag of een luisterend oor van een lotgenoot?

Vrijblijvend adviesWil je een luisterend oor?Nieuws coronavirus

4 mei 2018

Succesvolle samenwerking Vluchtelingenwerk en Roads Online Services

Veel statushouders die bezig zijn met in hun inburgerinstraject zijn gebaat bij een goed werkende computer zodat men ook digitaal kennis kan maken met de Nederlandse taal en samenleving. Vaak ontbreekt het echter aan budget en hebben mensen daarnaast ook beperkte computervaardigheden. Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer signaleerde een groeiende kloof tussen een digitaliserende samenleving en grote groep statushouders die geen toegang hebben -en hun weg niet kunnen vinden- naar de digitale snelweg.

Samen met Roads Online Services, Expeditors International en  de Meerwinkel is men het PC Project begonnen. Roads Online Services heeft begin dit jaar een groot klaslokaal bij Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer ingericht met computers en een smartboard. Hierin hebben inmiddels 25 cliënten van Vluchtelingenwerk Nederland een omputercursus ontvangen van vrijwilligers.

Deelnemers kunnen via Roads Online Services een refurbished computer aanschaffen zodat ze tijdens de cursus en daarna aan de slag kunnen. Om dit te faciliteren heeft Roads Online Services het voortouw genomen om samen met Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer een website te ontwikkelen met bruikbare webadressen, informatie en veel ingangen voor NL-taal verwerving op verschillende niveaus.

Het project is een succes! Inmiddels is er een wachtlijst van deelnemers aan de cursus. Roads Online Services is bijzonder trots op het pc-project en hoopt er nog lang een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Roads Online Services
Boslaan 33
2132 RJ Hoofddorp
Tel. 023 – 562 44 56
Web: http://www.roads-online-services.nl/
Webdesign-3d printing- computerreparaties & onderhoud- refurbished computers

"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin