Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over uw behandeling

Aan de slag bij Roads?

Aanmelden

Advies, meteen aan de slag of een luisterend oor van een lotgenoot?

Vrijblijvend adviesWil je een luisterend oor?Nieuws coronavirus

21 juni 2018

Werk is dichterbij dan je denkt! Verslag van de evaluatie

Afgelopen maandag 18 juni werd in het Mirror Centre de laatste bijeenkomst gehouden van het project “Werk is Dichterbij dan je Denkt”. Het project was een experiment binnen het programma Meedoen Werkt van de gemeente Amsterdam, uitgevoerd door Debby Kamstra, Ingrid Bouwman en Jaap Zonneveld vanuit Roads.

Het project had tot doel om werk- en participatiemogelijkheden voor mensen met een psychische kwetsbaarheid te vergroten door de inzet van netwerken. Daartoe zijn een aantal Mix & Match Markten georganiseerd, waar werkzoekenden, naastbetrokkenen, werkgevers, hulpverleners, de gemeente, het UWV en zorginstellingen werden samengebracht. Deze werden druk bezocht. Daarnaast is ingezet op samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen.

Op de laatste bijeenkomst van 18 juni werd samen met de betrokken professionals teruggekeken op twee jaar succesvol experimenteren. Er waren workshops en een vertegenwoordiger van elk van de betrokken partijen gaf een pitch:

  • Margreet van der Horst (Roads) lichtte IPS (Individuele Plaatsing en Steun) toe.
  • Anita Hubner (Stigma Reduction & Mental Health Consultancy) benadrukte o.a dat betaald werk bijdraagt aan herstel.
  • Christiaan Dobma (analist inclusieve arbeidsorganisatie UWV) gaf uitleg over inclusief herontwerp binnen organisaties. Dit is een methode om werk anders te organiseren en te verdelen.
  • Bert van Boggelen (kwartiermaker van de Normaalste Zaak): “Zoek de werkgever op en ga in gesprek”
  • Naomi de Rooij van Arkin cliëntenraad: “Kijk naar de talenten van mensen”
  • Zowel Nel Winkel, de programmamanager Meedoen Werkt van gemeente Amsterdam, als Juul Reinking, directeur Roads, waren onder indruk van de behaalde resultaten.

Veel aanwezigen zetten hun handtekening op het klaverblad “Van Zorg naar Werk”. Het klaverblad staat symbool voor het profijt dat werkzoekenden kunnen hebben door het samenwerken van de verschillende partijen.

Ook werd het verslag van het project gepresenteerd: “Werk is dichterbij dan je denkt, verslag van een Amsterdams experiment.  Deze kunt u hier teruglezen.

"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin