Zeefdrukmakers

Amsterdam
Amsterdam West

Adres:
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 36-38
1054SP Amsterdam

Telefoon:
020 683 32 78

Bekijk op Google Maps

Zeefdrukmakers

Ben jij creatief en houd je van kleding?

Bij Zeefdrukmakers bedrukken wij kleding, textiel en papier. Als je bij ons komt werken, werk je mee aan een uniek kledingmerk. We hebben niet alleen een zeefdrukkerij, maar ook een ontwerpstudio en een winkel.
Onze grafisch vormgevers ontwerpen originele illustraties en teksten voor op de kleding. Niks is te gek voor Zeefdrukmakers! In de winkel verkopen we onze zelf ontworpen T-shirts. In een kleine oplage of soms zelfs als collectors item. Naast T-shirts verkopen we ook bedrukte sweaters, hoodies, baseball-caps, jackets, tassen, stropdassen en broeken. In de drukkerij bedrukken we ieder kledingstuk met de hand. Hierdoor is ieder exemplaar ook echt uniek.
We hebben ook een naaiatelier waar je kleding kunt leren maken. Stoffen in alle kleuren van de regenboog, een wand vol met garenklossen en een kast met naaimachines: dit alles staat klaar bij het naaiatelier! Je kunt altijd binnenlopen in dit kleurrijke atelier om te werken aan textielontwerpen. Elkaar ontmoeten, (samen) bezig zijn en er even uit zijn: daar gaat het om!

Wil jij ook kleding ontwerpen, bedrukken of verkopen? Kom dan werken bij Zeefdrukmakers!

Meest gestelde vragen over Zeefdrukmakers:

Wat kan ik leren?
Je kunt bij ons bijvoorbeeld zeefdrukker worden of kledingontwerper. Je leert door middel van workshops, filmpjes en vooral veel zelf doen. Dingen die je kunt leren zijn: DTP’en (grafisch vormgeven), zeefdrukken, kleding ontwerpen, naaien en T-shirts bedrukken. Je krijgt hier geen diploma voor, maar we kunnen wel een referentie schrijven. Die kun je gebruiken als je gaat solliciteren.

Hoe word ik begeleid?
Na een proefdag bepalen we of Zeefdrukmakers een geschikte werkplek voor je is. Iedere maandag is er een drukworkshop voor nieuwe deelnemers die willen leren zeefdrukken. Je mag dan een eigen ontwerp op een T-shirt drukken. Tijdens deze workshop doorlopen we het hele zeefdrukproces: van het maken van een ‘film’ met het ontwerp, het beplakken van de zeef, het belichten, het drukken tot het drogen. Daarna ga je meedraaien op de werkvloer. Er zijn altijd werkbegeleiders en andere deelnemers aanwezig om tips en aanwijzingen te geven.
Ook word je begeleid bij het leren van algemene vaardigheden die bij werken horen. Bijvoorbeeld: samenwerken met collega’s, op tijd komen, je afmelden als je niet kunt komen werken, omgaan met leiding, feedback krijgen en voor jezelf opkomen. En natuurlijk leer je werken aan je eigen toekomst.

Welke taken of functies zijn er?
Bij Zeefdrukmakers kun je kiezen tussen een werkplek in de zeefdrukkerij of in de winkel. Maar je mag ook op allebei de plekken werken. De volgende functies zijn beschikbaar:

  • Zeefdrukker: Bedrukken van T-shirts en ander textiel door zeefdrukken.
  • DTP’er: Grafisch vormgeven van de ontwerpen voor textiel, met behulp van grafische programma’s zoals Photoshop en Illustrator.
  • Stylist: Bijdragen aan een goede presentatie van de kledingcollectie: door de winkel op originele wijze in te richten en te zorgen voor een mooie etalage.
  • Medewerker PR en communicatie: Regelen van de interne en externe communicatie. Bijvoorbeeld het schrijven en versturen van persberichten, nieuwsbrieven en mailings voor speciale acties.
  • Administratief medewerker: Telefoon beantwoorden, facturen sturen, offertes opbergen, klanten opbellen over bestellingen.
  • Schoonmaker: Schoonhouden van de winkel en de werkruimtes en de kantine in de drukkerij.
  • Kantinemedewerker: Boodschappen doen voor de lunch en de tafel dekken.
  • Webmaster: Onderhouden van de webshop, de website en de social-media-accounts (Facebook en Twitter) van Zeefdrukmakers. Ook kun je helpen bij SEO-optimalisatie en linkbuilding. Hiermee zorg je ervoor dat Zeefdrukmakers op internet beter te vinden is.
  • Gastvrouw/gastheer: Op orde houden van de keuken, koffie zetten, klanten en gasten ontvangen, boodschappen doen.
  • Naaiateliermedewerker: Kleding of andere producten van textiel maken.

Wat wordt er van mij verwacht?
We verwachten van jou dat je goed je best doet, nauwkeurig kunt werken, goed kunt samenwerken met collega’s en dat je graag iets nieuws wilt leren. Het is natuurlijk fijn als je al kennis hebt van zeefdrukken of grafisch vormgeven. Maar dat is niet noodzakelijk. We vinden het belangrijker dat je goed gemotiveerd bent. Wij zorgen ervoor dat je begint met het werk dat bij je past. En dat je na verloop van tijd steeds moeilijker klussen aankunt.
Zeefdrukmakers werkt met veel verschillende klanten en verschillende ontwerpen. Door de vele stappen in het productieproces is een fout snel gemaakt. Daarom vinden we het belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken en je werk blijft controleren. Ook verwachten we van je dat je aanwezig bent op de dagdelen die je bent ingeroosterd en dat je op tijd komt.

Wat kan ik bereiken?
Je zult zien dat het fijn is om klanten blij te maken met unieke kleding. En daarnaast is het natuurlijk leuk om te leren zeefdrukken, DTP’en of verkopen. Met de vaardigheden die je krijgt, kun je misschien doorstromen naar een opleiding, ander vrijwilligerswerk of betaald werk.

Werktijden en vergoeding
Zeefdrukmakers is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Er zijn twee dagdelen om uit te kiezen: ’s ochtends van 9.30 tot 13.00 uur en ‘s middags van 13.00 tot 16.30 uur. Je ontvangt een vergoeding van 1 euro per gewerkt uur.

info@zeefdrukmakers.nl
www.zeefdrukmakers.nl

Alle activiteiten op deze locatie:

Commercieel medewerker bij Zeefdrukmakers

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Coupeuse/textiel ontwerper in ons naaiatelier

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Grafisch vormgever/DTP’er bij Zeefdrukmakers

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Huishoudelijk medewerker bij Zeefdrukmakers

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Kantinemedewerker bij Zeefdrukmakers

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Medewerker PR en communicatie bij Zeefdrukmakers

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Medewerker Social Media bij Zeefdrukmakers

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Ontwerpen van t-shirt lijn

Maandag 13:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam

Zeefdrukker

Maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur.
Zeefdrukmakers
Amsterdam
"Roads werkt!"
ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Roads - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin