Recycle

Recycle heeft een grote fietsenwinkel en een werkplaats. In de winkel worden naast nieuwe fietsen ook gebruikte fietsen verkocht. Er is een grote werkplaats waar kapotte fietsen gerepareerd worden en klassieke oude fietsen gerestaureerd worden. Ook maakt Recycle andere producten van oude fietsen. Zo worden er tassen van oude fietsbanden gemaakt en kroonluchters of bureaulampen van oude fietslampen. Deze producten worden verkocht via de webshop van Roads Maakt.

Recycle is te vinden in het prachtige oude pand De Hallen in Amsterdam Oud-West. In De Hallen komen zowel Amsterdammers als toeristen. Bijvoorbeeld om uit eten te gaan, een film te zien in de bioscoop of een boek te lenen bij de bibliotheek. Recycle zorgt ervoor dat deze bijzondere plek netjes en veilig blijft. Zo maken de deelnemers de passage (doorgang) van De Hallen schoon en beantwoorden vragen van bezoekers over waar welke winkels zijn en waar zij hun fiets kunnen zetten.

Recycle fietsen

Daarnaast heeft Recycle in de Stad drie kleinere locaties: in Amsterdam Zuidoost, bij het Amstelstation en in de Watergraafsmeer. Daar worden vooral fietsen van buurtbewoners en studenten gerepareerd.

Recycle is ook een sociale firma waar mensen met een psychiatrische achtergrond de weg terugvinden naar werk in de vorm van re-integratie of dagbesteding. Begeleid door technische vakmensen maken zij het stap voor stap tot fietsenmaker of facilitair medewerker in De Hallen op mbo niveau 1.