Derde mix & match markt druk bezocht

Donderdag 28 maart is voor de derde maal de Mix & Match Markt gehouden. Een bijeenkomst waar werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid werden voorgelicht en samen werden gebracht met werkgevers, klantmanagers, trajectcoaches en andere instanties. Het evenement was georganiseerd door de gemeente en uitgevoerd door Roads.

Er was een informatiemarkt, een sollicitatietafel en een cv-dokter. Werkzoekenden konden een pitch trainen en daarna ook meteen pitchen. Er waren workshops die door ervaringsdeskundigen werden gegeven. Het doel was om alle partijen die betrokken zijn bij het toeleiden naar werk met elkaar in contact  te brengen.

Ongeveer 160 werkzoekenden en professionals kwamen die middag bijeen in buurthuis MidWest, vlakbij het Mercatorplein. Voor werkzoekenden een laagdrempelige bijeenkomst, door de ongedwongen sfeer en de mogelijkheid om alleen even een kijkje te nemen. Velen besloten echter om te pitchen en maakten meteen afspraken met werkgevers, klantmanagers of recruiters om te bespreken wat voor hen de mogelijkheden zijn om betaald aan de slag te gaan.

Voor professionals was het een mogelijkheid om te netwerken en elkaar als gemeente en ggz beter te leren kennen.

Eerste conclusie is nu al dat dit ‘recept’ potentie heeft en wellicht uitgebreid kan worden naar andere categorieën werkzoekenden die iets meer hulp nodig hebben om aan de slag te gaan. Interesse was er sowieso uit andere gemeenten. Een aantal vertegenwoordigers was aanwezig om de Mix & Match Markt in actie te zien.