Nicky

Nicky doorloopt vanuit het UWV een werkfit traject bij Roads en is erg te spreken over de aanpak.

“Ik heb mezelf leren kennen en een nieuwe veiligheid ervaren.”

Kun je iets over jezelf vertellen? 

Ik heb een achtergrond in de reclame. Daar ben ik in terecht gekomen na het afronden van mijn studie commerciële economie. Ik werkte op grote reclamebureaus en was daar helemaal op mijn plek omdat het een hele creatieve omgeving was. Waar ik  in die periode achter kwam, was dat ik hoog gevoelig was en niet goed kon omgaan met de stress en deadlines. Zaken die in de reclamewereld vrij gewoon zijn. Ik kreeg toen het gevoel dat ik het werk wel wilde doen maar  eigenlijk niet in die wereld paste.

Hoe ben je bij Roads terecht gekomen?

Doordat ik heel hard werkte in de reclame kreeg ik een burn-out en ben ik in de WIA terecht gekomen. Ik was aan het re-integreren via een bureau en in die tijd merkte ik ook dat ik bepaalde zaken uit mijn jeugd niet goed verwerkt had. Daarvoor was ik gelijktijdig in therapie. Hierdoor lukte het niet om goed te re-integreren. Er werd namelijk geen rekening gehouden met mijn kwetsbaarheden.  Daardoor heb ik toen besloten het traject op te schorten. Ik wilde echt graag weer aan de slag en was ook overtuigd van mijn talenten maar werd er ook wanhopig van dat het niet lukte.

Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Print & Pixels (sociale firma van Roads). Ik ben toen in gesprek gegaan met een trajectcoach in Haarlem over hoe ik wél kon re-integreren ondanks mijn angsten en onzekerheid. Door een traject te starten en aan de slag te gaan bij Print & Pixels kwam ik erachter dat het belangrijk voor mij is om bezig te zijn. Het werd toen ook duidelijk dat ik niet meer de reclame in wilde.

Wat heb je tijdens je traject gedaan?

Ik heb een werkfit traject gevolgd en hierdoor ontdekte ik dat ik wat wilde doen met mijn ervaringsdeskundigheid. Daar zou ik veel meer zingeving uithalen. Via het UWV ben ik een opleiding coaching en counseling gaan doen. En hier ben ik onlangs voor geslaagd! Ik heb daarna een stage gelopen en dat gaf direct voldoening en zingeving. Ik ben echt weer tot leven gekomen. Ik zit weer lekker in mijn vel en dat voelt heel goed. Werk als onderdeel van herstel is voor mij van onschatbare waarde.

Wat betekent werk voor jou?

Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk via Roads kon re-integreren. Het feit dat zij de mens met hun kwetsbaarheden zien, zonder dat het afbreuk doet, is echt hun usp. Roads laat de cliënt de regie nemen en toont ook duidelijk wat je valkuilen zijn. Maar remt mij ook af als ik te hard ga. Iets wat ik bij het andere re-integratiebureau niet vond. Bij Roads ben je echt meer dan je kwetsbaarheden. Dat heeft me heel veel gegeven.

Hoe zie je de toekomst nu?

Ik heb mezelf leren kennen en een nieuwe veiligheid ervaren. Ik had echt die angst weer volledig op te gaan in iets en dan weer een terugval te krijgen. Die angst is bijna helemaal weg nu. Roads heeft me alle bouwstenen gegeven om op dit punt te komen, op een veilige manier. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en ga de toekomst met zelfvertrouwen en zin tegemoet.

Nicky is een gefingeerde naam, in verband met de privacy van de geïnterviewde. 

Ook re-integreren met de hulp van een eigen coach?

De coach van Roads helpt je met persoonlijke aandacht. Menselijk, en tóch doelgericht.

Plan een kennismaking